Forsberg natur & kommunikation AB finns i Falun men arbetar över hela Sverige. Företaget startades 2015 och drivs av Annica Forsberg.

Jag har arbetat med rovdjursfrågor med fokus på kommunikation sedan 2003 och inom
rovdjursförvaltning på myndighetsnivå sedan 2006 på bland annat länsstyrelserna i Gävleborg och Dalarna och på Naturvårdsverket.

Tidigare har jag också arbetat som enhetschef på naturum Värmland och som viltbiolog och kommunikatör på ett informationscentrum om stora rovdjur. Jag har en magisterexamen i biologi som jag kompletterat med kurser inom journalistik och pedagogik som mina vassaste verktyg.

Fotograf: Eva Svensson

Jag driver mitt företag baserat på kunskap om och erfarenhet av rovdjursfrågor, förvaltning, myndighetsarbete, biologi och kommunikation.

Mina erfarenheter sträcker sig från allt mellan spårning av rovdjur till arbete med regeringsuppdrag. Jag har stor erfarenhet av beslut och uppföljning gällande både skyddsjakt och licensjakt, inventeringsansvar, dialogmöten och kommunikationsfrågor liksom planering och vägledning i länsstyrelsernas förvaltningsarbete.

En viktig del i mitt arbete är att jobba mot uppsatta mål med ett adaptivt förhållningssätt och att skapa förutsättningar för delaktighet.

Idag arbetar jag även med frågor som handlar om bland annat grön infrastruktur, invasiva arter, naturum och verksamhetsutveckling inom rovdjurscentrums- och djurparksområdet. Jag har också erfarenhet av verksamhetsansvar och verksamhetsutveckling och är van av att byta riktning mitt i steget när det behövs. 

Jag är även auktoriserad guide, anlitad föreläsare och en driven skribent.

För mig är det viktigt med hög kvalitet och tydlig kommunikation i det arbete jag utför åt mina kunder. Med mig som konsult får ni dessutom en snabb, prestigelös, personlig och professionell medarbetare och därtill en ödmjuk språkpolis.

Kontakta mig gärna så hjälper jag er!